Arduino Web Editörü Nedir ?

Arduino Web Editörü Nedir ?

Arduino Web Editor, bir eklenti ( burada bulunabilir ) yükledikten sonra web tarayıcınızdan (Chrome, Firefox, Safari ve Edge) herhangi bir resmi Arduino ve Genuino kartına kod yazmanıza ve eskiz yüklemenize olanak tanır . Google Chrome’u kullanmanızı öneririz.

unknown Arduino_Web_Editoru.pdf İNDİR

Integrated Development Environment (IDE), üreticilerin kod yazmasına, eğiticilere erişmesine, panoları yapılandırmasına ve projeleri paylaşmasına olanak tanıyan çevrimiçi bir platform olan Arduino Create’in bir parçasıdır.

Arduino Web Editor, yeni kartlar için en son özellikler ve destekle birlikte çevrimiçi olarak barındırılmaktadır.

Bu IDE, kodu her zaman yedeklemenizi ve herhangi bir cihazdan erişilebilir olmasını sağlayarak kod yazmanıza ve buluta kaydetmenize olanak tanır. PC’nize bağlı tüm Arduino ve Genuino kartlarını otomatik olarak tanır ve kendini buna göre yapılandırır.

Arduino’ya kaydolun

Başlamak için tek ihtiyacınız olan bir Arduino hesabı.

Arduino.cc adresine gidin ve sayfanın sağ üst köşesindeki ‘Kaydol’ bağlantısını tıklayın . Kayıt formunu doldurun ve ardından ‘ Create Account ‘ düğmesine basın. Hesabınızı etkinleştirmek için bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız. Bağlantıyı seçtiğinizde, onaylanmış hesap bilgilerinizle birlikte yeni bir sayfa açılır.

Arduino Web Editörü’nde oturum açın

Bir Arduino hesabına başarıyla kaydolduktan sonra create.arduino.cc/editor adresine gidin . Şart ve koşulları kabul ettikten sonra , karşılaşabileceğiniz hataları bildirebileceğiniz ve geri bildiriminizi paylaşabileceğiniz Foruma bir bağlantı içeren bir e-posta almalısınız .

Tarayıcıdan panolarınıza skeçler yüklemenize izin veren Arduino Web Editor eklentisini yüklemek için basit bir akışı izleyin . Eklenti kurulum akışının sonunda, Arduino giriş sayfasına yönlendirileceksiniz – kimlik bilgilerinizi kullanma zamanı!

Arduino Web Editörü

Giriş yaptıktan sonra Arduino Web Düzenleyicisini kullanmaya hazırsınız. Web uygulaması üç ana sütuna ayrılmıştır.

İlk sütun aşağıdakiler arasında gezinmenizi sağlar:Sketchbook’unuz: tüm eskizlerinizin bir koleksiyonu (‘sketch’, panonuza yüklediğiniz programların adıdır).Örnekler: tüm temel Arduino komutlarını (yerleşik sekme) ve kitaplıklarınızın davranışını (kütüphaneler sekmesinden) gösteren salt okunur çizimler

Kütüphaneler: ekstra işlevsellik sağlamak için çiziminize eklenebilecek paketlerSeri monitör: USB kablosu ile kartınıza veri almanızı ve göndermenizi sağlayan bir özellikYardım: yararlı bağlantılar ve Arduino terimleri hakkında bir sözlükTercihler: metin boyutu ve renk teması gibi düzenleyicinizin görünümünü ve davranışını özelleştirme seçenekleriSeçildiğinde, her menü öğesi seçeneklerini yan panelde (ikinci sütun) gösterir.Üçüncü sütun, kod alanı, en çok kullanacağınız sütundur. Burada, kod yazabilir, doğrulayabilir ve panolarınıza yükleyebilir, çizimlerinizi buluta kaydedebilir ve istediğiniz herhangi biriyle paylaşabilirsiniz.Anakartınızın tarayıcıdan yanıp sönmesini sağlayınArtık çevrimiçi IDE’nizi kurduğunuza göre, bilgisayarınızın kartla konuşabildiğinden emin olalım; bir program yükleyebileceğinizden emin olmanın zamanı geldi.
İlk sütun aşağıdakiler arasında gezinmenizi sağlar:

Sketchbook’unuz: tüm eskizlerinizin bir koleksiyonu (‘ sketch ‘, panonuza yüklediğiniz programların adıdır).
Örnekler: tüm temel Arduino komutlarını (yerleşik sekme) ve kitaplıklarınızın davranışını (kütüphaneler sekmesinden) gösteren salt okunur çizimler
Kütüphaneler: ekstra işlevsellik sağlamak için çiziminize eklenebilecek paketler
Seri monitör: USB kablosu ile kartınıza veri almanızı ve göndermenizi sağlayan bir özellik
Yardım: yararlı bağlantılar ve Arduino terimleri hakkında bir sözlük
Tercihler: metin boyutu ve renk teması gibi düzenleyicinizin görünümünü ve davranışını özelleştirme seçenekleri Seçildiğinde, her menü öğesi seçeneklerini bir yan panelde (ikinci sütun) gösterir.
Üçüncü sütun, kod alanı, en çok kullanacağınız sütundur. Burada, kod yazabilir, doğrulayabilir ve panolarınıza yükleyebilir, çizimlerinizi buluta kaydedebilir ve istediğiniz herhangi biriyle paylaşabilirsiniz.

Anakartınızın tarayıcıdan yanıp sönmesini sağlayın

Artık çevrimiçi IDE’nizi kurduğunuza göre, bilgisayarınızın kartla konuşabildiğinden emin olalım; bir program yükleyebileceğinizden emin olmanın zamanı geldi.

Web Düzenleyicinin istediğiniz gibi görüntülenip görüntülenmediğini iki kez kontrol edin, birkaç seçenek için Tercihler panelini kontrol edin
Arduino veya Genuino kartınızı bilgisayarınıza bağlayın. Kartlar ve seri bağlantı noktaları otomatik olarak bulunur ve tek bir açılır menüde seçilebilir. Listeden yüklemek istediğiniz Arduino / Genuino kartını seçin.

Bir örnek deneyelim: Soldaki menüden ‘ Örnekler’i , ardından’ Temel ‘ve’ Göz kırp’ı seçin . Blink kroki şimdi kod alanında görüntülenir.
Tahtanıza yüklemek için açılır listenin yanındaki ‘ Yükle ‘ düğmesine (sağ ok) basın . ‘ BUSY ‘ etiketi, kod doğrulama ve yükleme sırasında düğmelerin yerini alır. Yükleme başarılı olursa, alt çıktı alanında “ Başarılı: Yükleme tamamlandı ” mesajı görünür.
Yükleme tamamlandıktan sonra, yanınızda bir L bulunan sarı LED’in yanıp sönmeye başladığını görmeniz gerekir. Durum buysa tebrikler! Kartınızı, yerleşik LED’ini yanıp sönecek şekilde başarıyla programladınız!

Bazen yeni Arduino / Genuino, Blink taslağı ile zaten programlanmıştır, bu yüzden gerçekten kontrolde olup olmadığınızı söyleyemezsiniz. Bu durumda, parantez içindeki sayıyı 100 olarak değiştirerek gecikme süresini değiştirin ve Göz Kırpma çizimini tekrar yükleyin. Şimdi LED çok daha hızlı yanıp sönmelidir. Tebrikler! Gerçekten kontrol sizde!
Hangi kartlar desteklenir?

Bağlı olduğu kart türü ve bağlantı noktası otomatik olarak algılanacaktır.

Yalnızca resmi Arduino / Genuino panoları ve birkaç Sertifikalı ve AtHeart panoları desteklenir. Desteklenen panoların tam listesini, pano açılır listesine tıklayarak ve ‘ Diğer Pano ve Bağlantı Noktasını Seç ‘ düğmesine basarak bulabilirsiniz .

Bu açılır pencerede, kodunuzun belirli bir ürün için çalışıp çalışmadığını doğrulamak istiyorsanız, ancak elinizde olmayan herhangi bir kartı seçme özgürlüğüne de sahipsiniz. Bağladığınız kart tanınmıyorsa, buradan manuel olarak da seçebilirsiniz, bağlantı noktasını da seçmeyi unutmayın .

Desteklenen donanımın tam listesi açılır pencerede görüntülenir. Bu listeyi genişletmek için çalışıyoruz.

Seri Monitör

Arduino Web Editor’da Seri Monitör yan çubukta bulunur, üzerine tıkladığınızda bir panel görüntülenir.

Seri Monitör, o anda seçilen kartı Pano açılır listesinden okur. Kartı değiştirmeniz gerekiyorsa (örneğin, PC’nize bağlı birden fazla kartınız varsa), açılır menüden okumak istediğinizi seçin. Sonuç olarak paneldeki PORT bilgileri güncellenecektir.

Bir şey yazdırmak ve Seri Monitörü tanımak istiyorsanız Örnekler> 03.Analog> AnalogInOutSerial’ı deneyebilirsiniz . Düğmesine basın Upload ve panelde yazdırılan değerleri görün.

Kod yüklenirken panel aşağıdaki görüntüdeki gibi gri renkte görünür.

O anda bağlı bir kart yoksa, Seri Monitör gri renkte görünür ve kullanılamaz.

Bu bağlantı noktası üzerinden iletişim kuran başka programlar kullanıyorsanız (örneğin, İşlem veya Masaüstü IDE), bağlantı noktasının başka bir yazılım tarafından kullanıldığını belirten bir mesaj görüntülenir.

Bağlantı noktasını başka bir yazılımla kullanmak veya yalnızca çıkış değerlerinin akışının durmasını istiyorsanız , paneldeki Bağlantıyı Kes düğmesine basabilirsiniz .

Projelerinizi belgeleyin

Projenizi belgelemek her zaman harika bir fikirdir. Örnekler paneline gidin ve Soluk çizimi seçin .

‘ Layout.png ‘ ve ‘ schematic.png ‘ sekmesini açın. Bu çizimler elektronik parçalarınızı nasıl bir araya getireceğinizi gösterecektir. Kendi projeleriniz üzerinde çalışırken, kod alanının son sekmesini tıklayıp ‘ Dosyayı Taslağa Aktar’ı seçerek kendi dokümantasyon resimlerinizi ekleyebilirsiniz .

Eskizlerinizi paylaşın

Oluşturduğunuz her çizimin Google Dokümanlar’a benzer benzersiz bir URL’si var. ‘ Paylaş ‘ düğmesine basın ve verilen URL’yi kontrol etmek için tarayıcınızın yeni bir sekmesine kopyalayın.

URL’yi birisine verirseniz, kodunuzu görebilir , bunun bir kopyasını buluttaki Sketchbook’larına ekleyebilir veya indirebilir. Project Hub’a bir eğitim yazar ve bağlantıyı Yazılım bölümüne eklerseniz, kodunuz katıştırılır ve her zaman güncel kalır.

Arduino Sketch’i, bir fikri hayata geçirmek için ihtiyacınız olan her şeyi içeren birim olarak görüyoruz. Birisi sizinle bir çizim paylaştığında , hem koda, elektroniklerin düzenine hem de tüm öğreticiye (varsa) erişebilirsiniz. Bu, orijinal projenin üzerine inşa etmek için gerekli tüm bilgileri sağlayacaktır, böylece onu kendiniz yapabilirsiniz.

Paylaş penceresinde verilen kodu kopyalayarak çiziminizi bir web sayfasına da gömebilirsiniz .

Kütüphaneler ve Arduino Web Editörü

Arduino topluluğu, bir şey yüklemek zorunda kalmadan eskizlerinize ekleyebileceğiniz 700’den fazla kütüphane yazdı. Kütüphane Yöneticisi’nde hepsine göz atabilir ve en çok hoşunuza gidenleri favorilere ekleyebilirsiniz. Kütüphane Yöneticisi’nde bulunan tüm kütüphaneler otomatik olarak algılanır, bu nedenle kodunuzu derlemek için asla kurmanıza gerek yoktur.

Katkıda bulunan tüm kütüphaneler sunucularımızda olduğundan, bunları kullanırsanız ve daha sonra çiziminizi birisiyle paylaşırsanız , kodunuzun bir kopyasını eskiz kitaplarına ekleyebilirler ve başka bir şey yapmadan derleyebilirler.

Bir taslağın ve ilgili kitaplıkların paylaşılmasının külfetli olabileceğini biliyoruz, Web Editör’ü kullanarak bu işlemi gerçekten hızlandırabilirsiniz. Örneğin , çeşitli Katkıda Bulunan kütüphaneleri kullanan bu Termostat Bot çizimini deneyin .

Ancak, bir kütüphanenin belirli bir sürümünü seçmek isterseniz ne olur? Kütüphane Yöneticisinde arayın ve yıldız ekleyin. Bu görünecektir Favori sekmesinin ait Kütüphaneler panelinin . Buradan belirli bir sürümü seçebilir ve çiziminize ekleyebilirsiniz. Çizime sürüm numarası hakkında bir meta veri ekliyoruz, böylece Arduino Builder’a gerçekten istediğinizi seçmesini söyleyebiliriz . Eskizinizi oluştururken her zaman önce özel kitaplıklarınıza, ardından en sevdiğiniz kitaplıklara ve son olarak Arduino yerleşik kitaplıklarına bakacağız.

Bir kitaplığı favoriyseniz, ilgili örneklerini de görebilir, daha fazla bilgi ve GitHub deposuna bir bağlantı alıp indirebilirsiniz.

Makale adruino.cc’den alınan bilgilere dayanmaktadır. Arduino başlangıç ​​kılavuzunun metni, Creative Commons Atıf-ShareAlike 3.0 Lisansı ile lisanslanmıştır. Rehberdeki kod örnekleri kamu malı olarak yayınlanmıştır.

Posted in Makaleler.